Menu

City Apartment Decor For Young Professionals

At the heart of the city, two young professionals cohabit in a 140.5 square metre apartment, designed by Fungo Design. The modern interior is a vision of white, pale grey and subtly industrial style touches that give the place a cool edge without appearing like its trying too hard. Concrete feature walls span the open space, knocked back by fresh white storage furniture. Sweeping city panorama decorates one entire side of the apartment, negating the need for distractive room adornment. Occasional colour breaks into the simple scheme, including a wall of blue units, scattered green house plants and just a couple of reddish toned accent pieces to warm things through.

A spacious grey and white living room spans much of the interior space. On one side of the room there is an installation of storage units that form a blue feature wall. A grey modern sofa sits at the centre of the layout, which is teamed with a chunky concrete planter and a small side table for drinks.

  • 2 |
Pale plank flooring, white ceilings and light walls makes the room appear bleached out.

 

ADVERTISEMENT

  • 3 |
Natural light flows in through a run of floor to ceiling windows. The windows are dressed with grey window blinds that have been selected to match the grey fabric sofa.

  • 4 |
A tiny area rug sits in front of the sofa, just to keep feet cosy on the cool floor. Simple lighting skims the ceiling line, with no low hanging pendant lights filling the upper quarters of the lounge. The small black modern wall sconce providing perimeter lighting between the windows is the AJ Lamp.

  • 5 |
The cluster of blue home storage units extrude at different depths, which creates the illusion of movement. Open shelving is dotted between the concealed cabinets to allow items to be set out on display. A special selection of books, trinkets and animal figurines fill the cubbies.

  • 6 |
A set of illuminated wall shelves hold a couple of indoor plants over by the tv.

  • 7 |
White media storage units have been mounted at intervals along the concrete tv wall.